Van der Boechorststraat 7
Afdeling MMI Kamer B-340
1081 BT Amsterdam
T +31 20 444 8307
info@microbiome.nl
Nederlands English

Over ons

Microbiome is trendsetter op het gebied van innovatieve moleculaire microbiologische technieken. lees meer >

Ziektebeelden

Innovatieve oplossingen vinden voor medische problemen is waar het om gaat. lees meer >

Het management van Microbiome

Binnen Microbiome zijn getalenteerde, ondernemende mensen werkzaam in een dynamische cultuur waarin innovatie en een "can do" state of mind de centrale punten zijn. Ter versterking van ons team zijn wij voortdurend op zoek naar enthousiaste, getalenteerde mensen die de ambitie hebben om zich
te ontwikkelen en van waarde zijn voor Microbiome.
 

Prof. dr. Paul H.M. Savelkoul
Algemeen directeur

Paul H.M. Savelkoul is hoogleraar Medische Microbiologie aan de Vrije Universiteit.
Prof. dr. Savelkoul behoort tot diverse professionele organisaties, en is voorzitter van de Europese studiegroep voor Moleculaire diagnostiek en de Nederlandse sectie Microbiële typeringen. Zijn onderzoek expertise richt zich op moleculaire diagnostiek, detectie en typering van pathogene micro-organismen en moleculaire epidemiologie.
Bij het VU medisch centrum is hij hoofd van de moleculaire diagnostische eenheid van de afdeling MMI. Paul Savelkoul is een van de oprichters van Microbiome. 

Prof. dr. Servaas A. Morré
Wetenschappelijk directeur

Prof. dr. Servaas A. Morré is Hoofd van het Laboratorium Immunogenetica, Afdeling Pathologie van het VU Medisch Centrum, Amsterdam, NL. Zijn onderzoek is gericht op de Immunogenetica van infectie ziekten waaronder Chlamydia trachomatis, parodontitis en bacteriële meningitis en op de immunogenetica van chronisch inflammatoire aandoeningen (oa IBD).
Hij is thans al meer dan 15 jaar werkzaam op het gebied van Chlamydia trachomatis, Wetenschappelijk Directeur van het Europese FP6 EpiGenChlamydia Consortium en voorzitter van de European Society for Chlamydia Research voor de in 2012 te houden 7th ESCR Meeting te Amsterdam. Hiernaast coördineert hij sinds september 2009 verschillende Chlamydia trachomatis kerntaken voor het RIVM.
Als mede oprichter en wetenschappelijk directeur gebruikt bij zijn netwerk en kennis opgedaan tijdens de Masterclass BioBusiness (2009-2010) voor verdere uitbouw van en productontwikkeling binnen Microbiome Ltd. 

Ing. Arnold Catsburg
R&D Manager

Arnold Catsburg is sinds 2001 werkzaam bij de afdeling Medische Microbiologie en Infectiepreventie, VU Medisch Centrum, Amsterdam. Zijn stage was gericht op Real-Time PCR (TaqMan) voor de kwalificatie en kwantificering van Bifidobacterium, Propionibacterium en Streptococcus in mucosale biopten van patiënten met een inflammatoire darmziekte.
Na zijn stage bleef hij aan het werk op het gebied van de moleculaire microbiologie. Hij ontwikkelde real time PCR testen voor onder andere M. tuberculosis, T. whipplei, Mycoplasma en Chlamydia voor routinematig, diagnostisch gebruik. Verder heeft hij een SNP assay ontwikkeld die gebruikt kan worden voor de genotypering van MBL (Mannose Binding Lectine).
Naast zijn werkzaamheden bij Microbiome, werkt hij aan zijn proefschrift waarbij de focus op Chlamydia trachomatis-infectie ligt. Binnen Microbiome richt hij zich voornamelijk op Research & Development.


Laatste nieuws

Onzekerheid ondanks afname tbc-besmettingen

Het doel om voor 2015 de opmars van tuberculose (tbc) te stoppen is gehaald, meldde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) woensdag. Het aantal besmettingen... lees meer >

Open longtuberculose op mbo in Boxmeer

Een student van het mbo-college de Maasvallei in Boxmeer heeft open longtuberculose. De infectie werd eind september vastgesteld. www.skipr.nl/actuee... lees meer >

Partners van Microbiome

Microbiome heeft tal van samenwerkingsverbanden en licentie-overeenkomsten met bedrijven en onderzoeksinstellingen over de hele wereld. lees meer >