Van der Boechorststraat 7
Afdeling MMI Kamer B-340
1081 BT Amsterdam
T +31 20 444 8307
info@microbiome.nl
Nederlands English

Over ons

Microbiome is trendsetter op het gebied van innovatieve moleculaire microbiologische technieken. lees meer >

Ziektebeelden

Innovatieve oplossingen vinden voor medische problemen is waar het om gaat. lees meer >

Presto CT/NG Assay

Microbiome heeft een unieke test ontwikkeld die Chlamydia trachomatis kan opsporen in al zijn varianten waar andere tests dit niet kunnen. Daarnaast is de Presto vele malen gevoeliger en betrouwbaarder in vergelijking met andere commerciële Chlamydia testen.

In juni 2008 heeft de gemeente Amsterdam de Amsterdam Inventor Award, een innovatieprijs, uitgereikt aan Microbiome voor de Presto.

De punten waarop de Presto zich onderscheidt van andere Chlamydia testen zijn;

  • 10 keer gevoeliger in vergelijking met bestaande Chlamydia tests. Dit betekent dat er in een eerder stadium (lage bacteriële aanwezigheid) besmette personen kunnen worden opgespoord waardoor de kans op besmetting kleiner wordt.
  • Door toepassing van een nieuwe interne controle, welke is gepatenteerd door Microbiome, is de kans op valse/negatieve resultaten vrijwel nihil.
  • Betrouwbaar testen van moeilijke materialen daar waar concurrerende producten dat niet kunnen.
  • Ultieme flexibiliteit: de test is op meerdere bestaande systemen/apparaten in de markt toepasbaar.
  • Test kan uitgevoerd worden op alle materialen van humane oorsprong: urine, anale / vaginale swabs, enz.

De Presto™ C. trachomatis / N. gonnorhoeae RT PCR kit is mede ontwikkeld door Microbiome en is te bestellen bij onze distributiepartner Goffin Molecular Technologies.
Laatste nieuws

Onzekerheid ondanks afname tbc-besmettingen

Het doel om voor 2015 de opmars van tuberculose (tbc) te stoppen is gehaald, meldde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) woensdag. Het aantal besmettingen... lees meer >

Open longtuberculose op mbo in Boxmeer

Een student van het mbo-college de Maasvallei in Boxmeer heeft open longtuberculose. De infectie werd eind september vastgesteld. www.skipr.nl/actuee... lees meer >

Partners van Microbiome

Microbiome heeft tal van samenwerkingsverbanden en licentie-overeenkomsten met bedrijven en onderzoeksinstellingen over de hele wereld. lees meer >